Tjäna pengar på att läsa mail

 


Tillhör du en av dom som brukar få tonvis med spam och skräpmail i eposten?
Varför inte ta tillfället i akt och tjäna lite pengar på det.
Du kommer inte bli miljonär på det, men det kommer att ge dig en trevlig extrainkomst varje månad. Kanske en gratis kväll på krogen varje vecka, ett restaurang besök med frun varannan vecka eller vad du nu väljer att spendera pengarna på.
Det bästa är att du egentligen inte ens behöver läsa mailen, det räcker med att du har mailen öppna i cirka 25 sekunder och ibland klickar på en länk som finns i texten.

Hur går det till?

När du har skapat ett konto hos någon av sidorna och angett din mailadress så kommer dem att börja skicka mail till dig.
Då är det för dig att öppna mailen, läsa mailet och klickan på länken/länkarna som finns i texten. När du sedan gjort detta som kommer du att få en ersättning insatt på kontot.
Ett knep som man kan använda sig av när man får mailen är att vänta i 25-35 sekunder och sedan klicka på länkarna.
Det är ungefär den tiden som det tar att läsa ett av de här mailen och det är ju inte alltid man orkar göra det.

Varför skulle någon vilja betala mig för att läsa mail?

De flesta företagen och hemsidorna på internet finansieras av reklam i olika former. Att skicka ut spammail är ett alternativ om man vill marknadsföra något. Dessvärre är det inte många tiondels procent av de som får de här mailen som gör annat än kastar dem. Genom att då betala för att folk läser deras mail så får dem en betydligt större marknadsföring och många fler besökare till sina sidor. Sedan finns det andra fördelar för dem som t.ex. att folk ser deras varumärke oftare.


 Kostar det något att bli medlem?

Det finns vissa sidor som tar ut både anmälningsavgift och månadsavgift, men majoriteten av dessa sidor att det gratis att bli medlem i.
I vår lista över rekommenderade sidor är samtliga gratis, utan några dolda avgifter.
Däremot kan man bli något som kallas för uppgraderad medlem och det kostar pengar, men det är helt frivilligt och absolut ingen nödvändighet.
Då kan man få små förmåner som lägre utbetalningsgräns, högre referall levels och fler mail.

Hur får jag betalt?

Majoriteten av sidorna kräver att du använder dig av paypal när du ska ta ut dina intjänade pengar.
Det är inte så krångligt som du kanske tror. Payals hemsida kan du hitta här.
Paypal är en av världens största internetbaserade banker så du behöver inte känna dig otrygg med dem.
Om du inte har ett paypal konto sedan tidigare men handlar mycket saker på nätet så kan det också vara en idé att öppna ett konto hos dem.
Om du använder deras konto när du handlar över internet så behöver du nämligen inte ge ut ditt kreditkortsnummer varje gång du handlar på internet.
Du blir då skyddad mot många bedrägeriförsök som man kan råka ut för på internet.

Vad ska man fylla i under "Payment Account ID" när man registrerar sig till ett program?

När det gäller Paypal så ska du fylla i samma e-postadress som du använde dig av när du öppnade paypal kontot. Skickar någon då pengar till den e-postadressen så kommer det automatiskt in på ditt konto.
Om det är ett E-gold konto som du har så ska fylla i den sjusiffriga kod som du fick.

 

Måste man vara duktig på engelska?

Nej. Så länge du kan förstå enkel engelska och göra dig själv förstådd om du skulle ha några frågor så räcker det.
Eftersom du egentligen inte ens behöver läsa mailen så krävs det inte så mycket kunskap.
Generellt sett så är dessutom nordbor mycket duktigare på engelska än många andra länder som inte har engelska som modersmål, så det ska nog gå bra.

Vad innebär värvningsnivåer? (referall levels)

När du värvar en person till sidan så kommer du att tjäna en viss procent av vad denna person tjänar. Naturligtvis så kommer inte den personen att förlora något på det utan det är bara en extra bonus till dig för att du värvade en ny medlem.
Det fungerar till och med så att när den personen du värvat värvar en ny person så får du ersättning för honom också.
Och så fortsätter det i upp till 5 led hos vissa sidor.

Så det är inte enbart genom att läsa mail du kan tjäna pengar hos de här programmen. Du kan tjäna lika mycket pengar, och i vissa fall mer, genom att värva nya medlemmar.
När du hittat den sidan som du trivs bäst med så är det bara att introducera den för dina vänner också.

 

Är inte det här någon sorts pyramidspel?

Likheten med att man ska värva nya medlemmar kan verka lite osäkert. Men det viktigaste att komma ihåg är att till skillnad mot pyramidspel så betalar man ingenting för att bli medlem på de här sidorna. Dessutom så är det inte i första hand som det går ut på att värva medlemmar. Tanken är ju faktist att du ska läsa mail. Att du kan värva medlemmar är ju bara ett extra sätt för dig att tjäna pengar och för sidan att få reklam och nya medlemmar.

 

Våra erfarenheter

Jag är tyvärr inte lika nöjd med de här programmen som jag är med de betalda undersökningarna som jag gör. Men det ger trots allt en fin extrainkomst varje månad som jag inte kan bortse från. Timlönen är ganska hög och ansträngningen är i princip obefintlig. Det är även ett stort pluss att det är helt gratis att bli medlem.
Dessutom så ger det en behaglig paus när man tröttnat på att arbeta med marknadsundersökningar.

Jag har testat ett antal olika sidor under 4 månaders tid och måste säga att det som jag är mest nöjd med är värvningssystemet.
Totalt har jag värvat 26 nya medlemmar och dem har i sin tur värvat 8 medlemmar tillsammans.
Så med både den procenten jag får genom mina 34 värvningar och de pengarna jag tjänar genom att läsa mail har jag tjänat drygt 8 500 på 4 månader.
April:             700 kr
Maj:               1 400 kr
Juni:              2 900 kr (Jag har värvat 25 medlemmar sedan april. Nu börjar dem äntligen tjäna lite pengar åt mig.)
Juli:               3 600kr (Trots att jag inte har varit så aktiv så har jag fortfarande ökat min inkomst med 700 kr. Tack till mina värvade medlemmar!)

Tips och råd

  • Försök att värva så många som möjligt. Med tanke på att det är gratis att bli medlem så är det ganska enkelt att få folk att bli medlemmar. Dessutom så tjänar du pengar på dem utan att behöva göra något själv. Det blir således en passiv inkomst.
  • Bli inte medlem i för många program samtidigt. Det blir till slut bara rörigt att hålla koll på alla olika sidorna.
  • Skaffa en separat e-mailadress som du använder till det här. Det kan bli väldigt frustrerande att hitta dina privata mail om du skulle få 30-40 mail varje dag till din vanliga e-mailadress.
  • Kryssa i "searches" när du väljer intressen. Dessa utgör vanligtvis en ganska stor del av mailen som man kan ta emot och de är oftast välbetalda.

 

Spara pengar kategorier