Telefoni

 

Hitta det billigaste mobilabonnemanget

Mobilpriserna är i ständig förändring och har du haft samma abonnemang under en längre tid så kan det mycket väl vara läge att se över marknaden på nytt.
Storleken på din mobiltelefonräkning bestäms av flera olika faktorer som bl.a. öppningsavgift, debiteringsintervall och minimidebitering. Att på egen hand göra en jämförelse över alla mobiltelefonabonnemang som finns kan bli väldigt omfattande och ansträngande. Så det enklaste sättet är helt enkelt att gå in på www.compricer.com, där kan du jämföra alla olika abonnemang som finns och få exakta svar genom att fylla i hur många och hur långa samtal som du ringer varje månad.
En annan sida som kan vara bra kolla in är www.telepriskollen.se som drivs av Konsumentverket och Post- och telestyrelsen.

Tips och råd:

Tänk först efter hur du använder mobilen. Ringer du mest på dagar, kvällar eller helger? Är det många korta samtal eller fåtal långa? Ringer bara inom Sverige eller ringer du många utlandssamtal? Skickar du många sms/mms?
Jämför priser mellan olika operatörer. Glöm inte att be säljaren att tala priset för "dina tider".
Ringer du mest inom familjen eller till vänner. Vissa operatörer erbjuder familjeabonnemang, så ringer ni gratis inom familjen.
Är du ofta utomlands? Ta då reda på vad det kostar att ringa hem till Sverige och vad det kostar att ta emot samtal från Sverige. Här kan du spara mycket pengar om du inte sätt över ditt abonnemang på länge.
Glöm inte att du har rätt att ta med dig ditt gamla telefonnummer när du byter operatör. Tänk också på att det är dem som ska sköta allt det praktiska, inte du.

 

Fast telefoni

Använder du fortfarande fast telefon?
Då kanske det är dags att se över vilket abonnemang som passar dig bäst.
Hos telia kan du välja avtal efter hur mycket du använder telefonen och när. Dem har 5 olika avtal.

 1. För dig som vill prata dygnet runt
  0 kr/min till fasta telefoner dygnet runt
  69 öre/min till mobiler dygnet runt
  Pris:65 kr/mån
 2. För dig som vill prata på kvällar och helger
  0 kr/min till fasta telefoner kvällar och helger
  69 öre/min till mobiler dygnet runt
  Pris:30 kr/mån
 3. För dig som ringer lite
  20 öre/min till fasta nätet
  69 öre/min till mobiler dygnet runt
  Pris:0 kr/mån
 4. Prata på till utlandet
  Ring nära och kära i andra länder! Med prisavtalet Utland kan du prata på länge.
 5. Prata på till mobiler
  Med prisavtalet till Mobiler ringer du för 0 kr/minuten till telias mobilabonnemang.

Men det finns många andra bra avtal som också kan vara värda att ta sig en titt på. Du får helt enkelt leta runt lite och se vad som skulle passa dig bäst.
Men innan du bestämmer dig rekommenderar jag dig att först ta en titt på vår information om ip-telefoni. Kanske det kan vara en ännu bättre alternativ för dig.

 

 

Gratis kontantkort

Det är alltid bra att ha ett extra kontantkort ifall det skulle behövas. För exempel i bilen, husvagnen eller i sommarstugan. Men om du handlar det i affären så kostar ett tomt kontantkort i genomsnitt 49 kronor. Beställer du det däremot genom en av länkarna nedan så bjuder teleoperatören på kontankortet och frakten.
Du sparar ca. 245 kronor på att beställa gratis kontantkort från de här operatörerna.

 

Spara pengar med ip-telefoni och skype

Du har säkert hört talas om ip-telefoni och Skype, men har kanske tyckt att det verkar för komplicerat eller inget för dig. Men ip-telefoni är både enkelt och okomplicerat. Skillnaden mellan en vanlig telefon och en ip-telefon är att med ip-telefonen delar upp samtalet i små datapaket som sedan skickas via ett datanät istället för via telenät. Så för att kunna använda ip-telefoni så krävs det att du har bredband. Även ett headset eller mikrofon är nödvändigt ochdet går faktiskt att köpa ip-telefon som är formad som en vanlig telefon också.

Skype är den enklaste och populäraste klienten när det gällerip-telefoni. Det som gjort det så populärt är att du ringer gratis till alla som också använder sig av skype. Oavsett var i världen dem befinner sig. Men Skype handlar om mer än att bara ringa gratis till andra användare.
Du ringer extremt billigt både till mobiltelefoner och vanliga telefoner både inom Sverige och i hela världen. Du kan dessutom skicka billiga sms direkt från Skype, vidarekoppla ett samtal till din mobiltelefon eller skaffa ett online-nummer som familj, vänner och kollegor kan ringa till för lokalsamtalspris från deras gammaldags telefon till ditt Skype, var du än befinner dig i världen.

Skicka gratis sms

www.gratissms.se är en bra sida för de lite yngre som istället för att belasta sitt kontankort kan skicka gratis sms där. Man får 2 gratis sms varje dag som skickas med ens egna nummer som avsändare. Sedan kan man samla ihop fler krediter som man sedan omvandlar till sms. Man får dessa genom olika aktiviteter på sidan.

 

Gratis ringsignaler, spel och loggos i 7 dagar

www.alla.nu får du ladda ner så mycket ringsignal, spel och loggos som du vill till din mobil under 7 dagar. Det enda kravet är att du blir medlemm, men eftersom det inte kostar något om du säger upp det inom 7 dagar så får du allt gratis.

 

Spara pengar kategorier