5 sätt att spara pengar på sommaren


Du kan spara pengar under hela året, men den varma temperaturer på sommaren ger några ytterligare möjligheter som kan hjälpa dig att spara ännu mer pengar. Här är några saker att prova under de varma månaderna.

  • Stäng av luftkonditioneringen. Det betyder inte att du måste genomlida tryckande värme, men du bör vara medveten om vädret så att du kan maximera effektiviteten och spara pengar genom att använda den endast när det verkligen behövs. Till exempel, om det kommer att vara en mild natt, stäng av ACn innan du går till sängs och öppna några fönster istället.
  • Laga mat ute. Att använda spisen eller baka i ugnen kan skapa mycket överskottsvärme som inte har någonstans att ta vägen i ditt hus. Så gå ut och grilla och ha en trevlig stund tillsammans i värmen så får du det svalare och skönare hemma.

  • Låt tvätten torka ute. Om du har möjlighet att hänga upp tvätt ute, låt solen och de varma sommarvindarna göra torkningen åt dig. Även om du inte kan hänga upp kläder utanför så försök använda torktumlaren på den lägsta värmeinställningen och låt dem lufttorka resten.

  • Byt dina filter till luftkonditioneringen. Det kan vara lätt att förbise, men ett smutsigt filter kan öka kylkostnaderna. Smutsiga filter begränsar luftflödet och effektiviteten för luftkonditioneringen, vilket leder till mer körning och högre kostnader för kylning. Filter är billiga, så ersätta dem regelbundet.

  • Planera för framtida trädgårdsarbete. När sommaren börjar att avta är det en perfekt tid att vara på jakt efter säsongsavslutningsförsäljningar. Växter, verktyg och andra utomhusartiklaroch material tenderar att gå till reaförsäljning just som folk börjar se fram emot hösten och tillbringar mindre tid ute.

Spara pengar kategorier