Hur man sparar 600 000 kronor och förlänger livet med 10 år


Den genomsnittliga månatliga kabelntvräkningen är på 300 kronor. Det är 3600 per år. Det inte låter som mycket men om det är något vi vet om pengar så är det att så lite pengar under en lång tid faktiskt blir väldigt mycket pengar. Hur liten summan än må vara så blir det ändå mycket pengar på lång sikt.

Hur man sparar 600 000 kronor

Antag att kabelntvpengarna investerades försiktigt med en avkastning på 6% per år, då skulle slutresultatet bli 600 000 kronor efter 50 år. Med andra ord kostar din TV minst 600 000 kronor under din livstid. Det är väldigt mycket pengar med tanke på att det mesta ändå bara är reklam. Betalar du dessutom tv-avgifter så blir det ytterliggare flera tusen.

Slutsats: De flesta människor ger upp hundratusentals kronor bara för ett tv abonnemang.

Men om mängden av underhållning man får från TV är värt pengarna, så är det ju bra. Men har du fått så mycket nytta av de här utgifterna?
Om inte, kan det vara i ditt bästa intresse att helt enkelt avsluta abonnemanget.

Så snabbt blir du miljonär

För att förstå den faktiska kostnaden för en typisk TV-vana, tänk på den tid som tillbringas framför tvn i pengar. Den genomsnittliga personen spenderar 4 timmar per dag, 7 dagar i veckan, 52 veckor per år. Om vi räknar på en timlön med 100 kr/timmen så betyder det att tv faktiskt kostar dig 14 560 kronor ytterliggare per år. Det betyder att under loppet av 50 år, kommer kostnaden för en typisk TV-vana att vara 877 000 kronor. Det är utan ränta.

Med bara 6% ränta, så kostar dina tv-vanor dig 2,9 miljoner. Det innebär att om du hittar något (läsa på om aktier, bli frilansjournalist, göra din egen webbplats och lägga annonser på den) som du skulle kunna tjäna 100 kronor i timmen på, så skulle du bli miljonär under de kommande 50 åren.

Titta på tv kostar dig bokstavligen hundratusentals kronor - om inte miljoner. Det tråkiga? “det är aldrig nått bra på tv"

 

Spara pengar kategorier