Spara pengar automatiskt

 

   

  Har du ett sparkonto, men för sällan över pengar dit? Detta är inte ett ovanligt problem och de flesta människor har svårt att spara. Typiskt så brukar lönen komma in på ett lönekonto när det väl är dags. Där får den sedan stanna för att betala den till synes oändliga strömmen av räkningar. När räkningarna sen är betalda så går återstående beloppet åt till förbrukning resten av månaden. Och när det sedan kommit till nästa lönsutbetlning finns det inget kvar av den gamla lönen att spara.

  Varför spara pengar är så svårt för vissa
  De flesta människor som sparar pengar gör det i efterhand. När de får lönen så ska pengarna fördelas till räkningar, livsmedel, hyra och dagliga utgifter bland annat. Den enda gången de lägger pengar på besparingar är wnär det finns pengar kvar. Tyvärr med detta baklänges tänkande finns det nästan aldrig några pengar över att spara.

  När insättningar görs till ett sparkonto automatiskt och regelbundet behöver du inte tänka på det och pengarna sätts in innan du har tid att oroa sig kostnader eller hur mycket pengar som kommer att lämnas över. w

  Automatisk Sparande är enkelt
  Tack vare modern teknik är det mycket enkelt att konfigurera en automatisk sparplan. Om du för närvarande har direkt insättning via din arbetsgivare till ditt lönekonto är det enklaste sättet att skapa en sparplan genom att få en del av din lön direkt insatta på ditt sparkonto också. Det spelar ingen roll om det är 100 kronor eller 5000 kronor per månad. Du har nu iaf kommit igång med ett sparande utan att ens behöva tänka på det.

  Om du inte har direkt insättning finns det fortfarande ett enkelt alternativ tillgängligt som du kan göra på ditt lokala bankkontor.Din bank kan upprätta en automatisk överföring från ditt lönekonto till ditt sparkonto om du bara väljer summan och ett datum som överföringarna ska ske på varje månad. Som om du får lön den 25e varje månad så kan du för exempel skapa en automatisk överföring från ditt lönekonto på 500 kronor till ditt sparkonto på löningsdagen.

Spara pengar kategorier