5 sätt att spara bensinpengar

 

Bensin är dyrt och det kommer knappast bli billigare inom den närmaste tiden. Men du behöver inte gå så långt som att byta till kollektivtrafik för att minska kostnaderna vid pumpen. Det finns några grundläggande saker du kan göra för att kunna spara in många hundralappar på bensin.

  • Håll din bil ny och hel. Genom regelbundet underhåll, kommer din bil kan köras mer effektivt och förbränner mindre bränsle. Detta omfattar regelbundna oljebyten, luftfilter ersättning och ordentligt uppblåsta däck. w

 

  • Kör smart. Aggressiv körning leder till ökad bränsleförbrukning och inbromsning som använder onödiga bensin. Försök att hålla en konstant hastighet så länge som möjligt och använda farthållaren över långa avstånd.

 

  • Förändra din dagliga pendling. Om du pendlar genom rusningstrafik kanske du kan överväga att köra till och från jobbet en halvtimme tidigare eller senare för att undvika den värsta rusningen. Genom att undvika denna typ av trafik sparar du inte bara bensin, du skapar en trevligare och mindre stressfull körning.

  • Överväg en hybridbil. Samtidigt som ett köp av en ny bil kan kännas väldigt kostsamt kan det på längre sikt vara ett riktigt bra köp när man tänker på bränsleförbrukningskostnaden. Kombinera detta med en potentiell skatterabatt för att köpa en hybrid och du kanske kan spara tusentals kronor om året.

 

  • Kombinera ärenden. Planera din resa på ett sätt som maximalt utnyttjar din tid på vägen. Om du kan, planera resor till mataffären, kemtvätten eller andra ärenden så att de är en del av din dagliga pendling. Det finns ingen anledning att göra en separat resa om man passerar dessa platser på en daglig basis.

Spara pengar kategorier