Gör du dessa skuldmisstag?

 

 

Varje dag är tiotusentals personer upp till hakan i skuld, som får dem att göra fel känslomässiga beslut. I ren desperation, eftersom dem känner att de inte kan ta ytterligare en månad av skulder, kastar dem bort sin främsta allierade (rationaliteten), beslutar de att "bara göra något."

"Bara göra något" är den värsta ekonomiska rådet du kan ta. Varje steg i din ekonomiska resan bör grundas på försiktiga, rationella analyser. Situationen kommer inte förändras oavsett hur vi känner för det. Känslor ändrar inte verkligheten.

Nedan är en samling åtgärder som de som känner sig överväldigade bör ta i beaktning. Se till att gå försiktigt fram - ett par felsteg kan bokstavligen sätta dig flera år bak i tiden. Nedan följer några av de vanligaste skuldminskningsmisstagen som ofta görs:

1. skuldkonsolideringslån

Skuldkonsolidering är mycket populärt i många kretsar av en anledning: de flesta människor som uppmuntrar dig att "konsolidera" dina skulder kommer att tjäna pengar om du gör det. I grund och botten är en konsolidering av skulder när någon går med på att sätta samman alla dina skulder till ett nytt lån med lägre ränta. De enda negativa är att de tvingar dig att stanna i skuld längre och du betalar mer pengar i det långa loppet.

Den enda gången en konsolidering av skulder är en "bra" val är om du helt enkelt inte kan betala de nuvarande räntorna. Men det här är nästan aldrig sant. Chansen finns att det finns ett bättre sätt att ordna betalningarna än en konsolidering.

En skuldkonsolidering är i grunden en nivå av kapitulation, vilket innebär att du kommer att betala mer pengar över en längre tidsperiod. Kom ihåg att skuldkonsolidering också är en typ av lån - med andra ord, du bekämpar bokstavligen eld med bensin. Inte en bra idé.

2. Folk som försöker eliminera din skuld

Om någon erbjuder sig att "eliminera" din skuld utan att analysera din situation så är det bara att springa iväg. Det är en bluff och dem är bokstavligen bara ute efter dina pengar. Det är verkligen inte något mer att säga. Den bistra sanningen är att det finns något sätt att "eliminera" din skuld utan att hitta ett sätt att tjäna mera pengar eller spara mer pengar.

3. Endast betala minimumbeloppet

Lägsta inbetalningar är din fiende. Hela anledningen att företag är villiga att låna ut pengar till dig är att de kommer att tjäna på det. De bokstavligen säljer pengar för mer än det är värt. Deras sätt att tjäna pengar är genom att du blir skuldsatt så länge som möjligt.

Det finns en anledning till att det lägsta inbetalningskravet är så lågt: ju lägre den är desto längre kommer du vara i skuld. Ju längre du kommer vara i skuld, desto mer kommer de tjäna i ränta. Betala inte in den lägsta summan - gör din egen minimumsumma och betala den istället. Sikta att trippla minsta betalning, åtminstone. Annars kommer du att vara en skuldslav i många år framöver.

Slutsats

Ekonomiska planeringen är A och O för ekonomisk säkerhet och frihet. Om du vill hitta en bekväm livsstil kan det inte nog betonas hur mycket du behöver lära dig att behärska grunderna i finansiell planering. Utan en klar plan för hur du ska hantera dina pengar kommer dina chanser vara små att någonsin nå dina högt uppsatta ekonomiska mål.

 

Spara pengar kategorier