Sänk räntorna


Höga räntor är en smärta i plånboken. Det beror på att högre räntor får dig att betala mer för de pengar du lånar än om du hade en lägre ränta. Till exempel skulle ett kreditlån på 1000 kronor vid 6% ränta kostar 60 kronor per månad i ränta. Å andra sidan, om din ränta var 28%, så skulle räntekostnaden skulle skjuta i höjden till 280 kronor i månaden. Och självklart, desto mer pengar du har i lån, desto högre blir dina månatliga räntekostnaderna.

Men de höga krediträntorna blir bara ett problem om du går över tiden för återbetalning. Med andra ord, om du inte betalar av ditt lån i sin helhet i slutet av varje månad, då kommer räntan att bli ett bekymmer för dig. Om du lånar pengar och inte går ut över återbetalningstiden, skulle din ränta kunna vara 100% och det skulle inte spela någon roll eftersom det finns inte finns något att betala.

Så det är väldigt viktigt att betala räkningarna i tid. Annars kommer det att kosta dig mycket pengar.

Tillfälliga sänkningar i räntan

Många kreditlåneföretag har alternativ för dem som fått svårigheter med betalningarna och kan tillfälligt sänka din ränta och minsta betalning. Dessa alternativ är för dem som blivit 2-3 månader sena på sina betalningar. Om detta är i en sån här situation, ring låneförmedlaren och förklara din situation. Var kortfattad. Förklara att du inte vill vara sen med dina betalningar, men skulle vilja veta om de har ett alternativ som kan underlätta dina betalningar tills du kommit ikapp igen.

Spara pengar kategorier