Övriga spartips

Här hittar du alla spartips som vi inte lyckades placer i en egen kategori. Det är som en gott och blandatpåse för alla som är sparsugna. enjoy!

  Spara pengar automatiskt

  Har du ett sparkonto, men för sällan över pengar dit? Detta är inte ett ovanligt problem och de flesta människor har svårt att spara.
  Lär dig då hur du gör för att automatiskt spara pengar

  Få dina pengar att arbeta åt dig

  Så du har upprättat ett automatiskt sparande och är äntligen på väg att få ihop en rejäl buffert. Nästa steg att hitta den typen av sparform som ger dig bäst ränta och får pengarna till att börja arbeta åt dig. Lyckligtvis finns det många olika sparformer, men inte alla av dem är lämpliga för varje situation.
  Läs mer om hur du får pengarna att arbeta åt dig

  Varför det är viktigt med en buffert

  Det går inte att förutse vad som kommer att hända i framtiden. Men det går att föreberreda sig. Kanske kan det vara bilen som går sönder, tvättmaskinen som behöver bytas eller inköp av en ny barnvagn, kanske kan det vara så att allt det här händer på samma månad. Därför är det viktigt att ha ett buffertsparande så det inte blir totalkolaps i ekonomin om det skulle dyka upp stora oförutsedda utgifter.
  Läs mer om buffert

   

  Elektronisk sparbössa

  Nordea har en jättebra tjänst för alla som vill bli bättre på att spara pengar. Med tjänsten Xtraspar så kan man spara pengar varje gång man handlar med kort.
  Du kan välja att det ska dras ett fast belopp (minst 5 kr) varje gång du handlar med kort som sedan överförs till ditt sparkonto eller så kan du välja att ha ett avrundat belopp. Då avrundas summan upp till närmaste tiotal varje gång du handlar med kort. mellanskillnaden utgör då ditt sparavdrag. Sparandet blir då mer flexibelt och spännande.

  Eftersom sparandet är så enkelt kommer du inte att märka det. Det bästa är att helt glömma bort det, så kommer du att bli glatt överraskad när du sedan uppptäcker att du har flera tusen kronor sparade som du inte ens tänkt på.

   

  För en kassabok en månad

  Det kan verka lite omständigt att för en kassabok över alla inkomster och utgifter dag för dag.
  Men det kan också vara nödvändigt för att bli klar över vilka av dina utgifter som egentligen är onödiga.
  De flesta av oss har någon dold tjuv i bland våra utgifter. En kostnad som är betydligt dyrare än vad som känns nödvändigt.
  Du kan leta upp din egen tjuv genom att krona för krona föra en kassabok över dina utgifter under en månad och sedan sammanställa resultaten.

  Fynda klipp hos kronofogden

  En guldring med rubiner och brillianter, två samurajsvärd, en elbas med förstärkare, en Cadillac de Ville från 1969 och en sommarstuga på Värmdö. En sak har de alla gemensamt: Deras ägare har hamnat i ekonomiskt obestånd och ägodelarna är nu ute på exekutiv auktion.

  Det framgår av Kronofogdens sajt Auktionstorget där alla kommande auktioner och anbudsförsäljningar listas.

  Kronofogden säljer samtidigt flera fastigheter: Totalt hittar man 47 villor, 7 lantbruk, 13 fritidshus och 20 lägenheter som ligger ute till försäljning. Både fastigheter och bilar värderas före försäljningen. Men, för den som har ett ömtåligt samvete finns det en hake: Man kan göra den tidigare ägaren hemlös.

  "Det blir konsekvensen, ja. De nya ägarna får ibland begära handräckning för att få tillträde till fastigheten", säger Jacob von Matern som är gruppledare på Kronofogdens försäljningsavdelning i Stockholm.

  Den som är intresserad av en stuga sydväst om Älvsborgsbron har månaden på sig att lämna in anbud till Kronofogden i Göteborg. I Luleå och Hudiksvall har man till och med tisdag respektive onsdag på sig att lägga bud på ett flertal bilar, fyrhjulingar, motorcyklar och vapen som ligger ute till försäljning.

  I Borlänge drar den exekutiva auktionen igång på tisdag. Platsen är Romme travbana. Den som tar sig dit kan lägga vantarna på en Chrysler Voyager, Cadillac de Ville, eller varför inte en Audi A6.

  Auktionerna är även ett mecka för vapenintresserade och den som är intresserad kan köpa på sig en ordentlig vapenarsenal via Kronofogdens auktioner. I Borlänge bjuder myndigheten bland annat ut två samurajsvärd och ett flertal revolvrar och gevär till försäljning.

  I Stockholm hålls 12 lösöresauktioner om året och sex bilauktioner.

   

  Köp dina kontaktlinser på nätet - spara 20-50%

  Genom att handla dina kontaktlinser på nätet så kan spara mellan 20 och 50 procent.
  Dessutom får du linserna hemskickade och slipper således åka till optikern.
  Kom ihåg att dessto fler du handlar på samma gång dessto mer pengar sparar du. Så det kan vara väldigt ekonomiskt att storhandla linser 2 ggr per år på internet.
  Ju fler paket du handlar ju billigare pris får du. Handlar du över en viss summa så brukar företagen även bjud på frakten.

  Lensway och yourlenses är de två största och mest etablerade aktörerna på den svenska marknaden. Dem håller med största sannolikhet betydligt lägre priser än din lokala optiker.


  Jämför priser

  Varje gång du ska köpa något för lite mer pengar och varje gång du tänker teckna ett abonnemang så är det viktigt att du först har gjort en prisjämförelse. Priset kan nämligen skilja sig väldigt mycket från företag till företag. Så vi vill ju naturligtvis alltid få det billigaste priset.

  pricerunner.se är en väldigt bra sida där du kan söka efter det billigaste priset på allt möjligt.
  insplanet.se jämför alla olika typer av försäkringar.
  bensinbolaget.se listar alla bensinstationer i Sverige och deras priser.

  Gör en budget

  Många tänker på budget som något negativt.
  Att göra en budget tänker dem är jobbigt och att följa en budget är ännu tristare. Genom att följa en budget kommer du få ett tråkigt och inrutat liv tänker dem.
  Men så är naturligtvis inte fallet.

  En budget ger dig snarare möjligheten att få kontroll över din ekonomi och minimera de onödvändiga utgifterna så att du kan lägga pengarna på saker som du verkligen tycker om att göra istället.
  Med hjälp av en budget kan du få en total översikt över hushållets ekonomi. Du kan använda budgetkalkylen nedan att gå efter.

   

  25 gb gratis lagringsutrymme

  Microsoft har lanserat en gratistjänst där du får lagra upp till 25 gb på nätet.
  Perfekt utrymme för att spara säkerhetskopior på filer/bilder som du är extra rädd om.
  Så istället för att köpa en extern hårddisk eller ett usbminne för dina viktigaste säkerhetskopior så kan du nu få gratis lagringsutryme av Microsoft.
  5 gb gratis hårddisk

  Se TV på internet

  Varför betala flera hundra kronor varje månad när man kan över 3000  kanaler nästan gratis hos
  Om du har bredband och kanske inte kollar på tv så ofta så är det här en perfekt lösning för dig. Ser du mycket på tv från Iran, Irak och Turkiet med flera länder så slipper du nu köpa en dyr parabolantenn. På SATELITTV kan man kan se lokala kanaler från 78 olika länder.
  Deras program kostar bara 250 kronor och det är ingen månadsavgift som behövs betalas så dem som har dyra tvabonnemang sparar pengar direkt.

  Hitta den billigaste frakten

  Handlar du mycket på blocket och tradera? Då är frågan om hur varan ska fraktas ständigt aktuell i varje affär. Ännu mer aktuell blir den om du handlar från utlandet, t.ex Ebay. Då kan du spara mycket pengar.

  En sida som specialliserat sig på att hitta den billigaste frakten åt dig är fraktjakt.se där kan du söka efter den billigaste frakten snabbt och enkelt. Både inom Sverige och utlandet.

Spara pengar kategorier