5 sätt att minska utgifterna

 

 

Sänkning av de små månatliga kostnaderna kommer leda till stora besparingar. För ibland är det just de små utgifterna som adderas upp till en stor summa varje månad. Så genom att stoppa de små onödiga utgifterna kommer du öka dina besparingar vesäntligt.

 

  • Stäng av kabelteven. Kabel-och satellit-abonnemang kan kosta allt från 2500 till över 7500 per år eller mer. Om du märker att du inte använder den premium kanalerna så ofta, kan det vara värt att nedgradera din tjänst.

Även om du använder många av premium kanalerna, är det värt din tid att ringa din leverantör och fråga om rabatter eller kampanjer. Om du låter dem få veta att du funderar på att byta leverantör eller överväger att nedgradera ditt abonnemang, kanske du kan få ett tillfälligt rabatterat pris.

 

  • Avsluta dina prenumerationer. Vill du verkligen prenumerera på tidskrifter som du sällan har tid att läsa? Kanske prenumerar du på något som du var väldigt intresserad av förut, men nu har tappat intresset för. Vad sägs för exempel om gymmedlemskapet du har köpt som en del av ett nyårslöfte men som du bara användt några enstaka gånger?

Dessa abonnemang kan sakta dränera tusentals kronor från din plånbok varje år. Var för sig verkar de inte så kostsamt. Men med tiden kostar många av dessa underutnyttjade abonnemang en massa pengar. Utvärdera vad du verkligen använder och inte använder och bli av med de slösaktiga abonnemangen.

  • Undvik bankavgifter. Bankerna ändrar regelbundet sina produkter/avtal och du får betala en månatlig avgift utan att tänka två gånger över det. On top of monthly fees for accounts, watch out for fees associated with overdraft protection, paper statements or excessive transactions. Utöver avgifterför bankkonton och visakort, se upp för avgifter i samband med kontokredit skydd, extra papperskvitteringar eller för stora transaktioner.

 

  • Betala dina räkningar i tid. Detta kan låta som sunt förnuft, men det är lätt att glömma en faktura och få en förseningsavgift. Dessa avgifter kan vara ganska höga, pch sträcka sig mellan några kronor upp till flera hundralappar. Om du har problem att hålla reda på förfallodagar så kan ett autogiro vara till stor hjälp.

 

  • Håll äta lunch ute på ett minimum. Äta ute kan bli kostsamt, och för många upptagen yrkesverksamma är det nästan en nödvändighet. Visste du att utgifterna endast 60 kronor per dag på lunch under arbetet kan kosta nästan 12 000 kronor per år? Om din make/maka spenderar samma belopp på lunch varje dag så spenderar ni nästan 24 000 kronor om året. Bara på lunch!

Försök att skära ner på kostnaderna genom att köpa lunch bara två dagar i veckan till att starta med. Bara det minskar kostnaderna med 15 000 kronor om året. Men det är inte bara det att ni sparar pengar. En lunchlåda hemmifrån är sannolikt också mycket nyttigare än det du normalt sätt brukar äta ute.

 

Spara pengar kategorier