Skulder - så gör man sig kvitt demDet är ingen hemlighet att skulder kan förstöra liv. Äktenskap, vänskap, ekonomisk trygghet - allt kan förstöras av skulder. Det är därför vi har skrivit de här artikelarna som förklarar hur man bli skuldfri. Det kräver tålamod, hårt arbete och beslutsamhet, men du kan göra det.

Innan du påbörjar din resa till frihet, komma ihåg en sak: den enda vägen ut är genom att ta kontroll över det själv. Det finns ingen magisk skuldfri formel. Det finns inget företag som kan radera din skuld. Det finns ingen enkel lösning. Det tar tålamod, beslutsamhet och en vilja att lyckas.

Planen för att bli skuldfri

  1. Planera din skuldfria resa
  2. Sluta öka din skuld
  3. Starta en krisfond/buffert
  4. Sänka räntorna
  5. Snöbollseffekten

 

Tankar om skuld

  1. 10 enkla tips för att snabbt bli skuldfri
  2. De 5 Principerna för att bli skuldfri
  3. Gör du dessa skuldmisstagen?

 

Skuld är en typ av slaveri. Skuld förstör ekonomisk säkerhet. Skuld är onödig. Skuld förstör liv. Håller du med? Om så är fallet skulle jag vilja uppmuntra dig att göra valet att leva ett skuldfritt liv från och med nu - besluta att inte gå in i skuld igen.

När du väljer att leva skuldfritt för alltid, kommer du att kunna leva säkert, må bättre och veta att allt du äger är egentligen allt Du äger. Det är en underbar känsla att vara skuldfri.

Som Göran Persson sa:

"Den som är satt i skuld är icke fri"

Skuld är en typ av (oftast) frivilligt slaveri. Det håller en fast där man inte kan få fullständig ekonomisk frihet eller säkerhet. Det är nästan alltid en bra idé att koncentrera en finansieringsplan för att bli skuldfria.

Det är en underbar känsla att uppleva frihet och säkerhet - och lurendrejare vet det, och är villiga att utnyttja denna potentiella svaghet. Därför är det ytterst viktigt att alltid akta sig för människor som står att vinna på dina ekonomiska beslut.

Finansrådgivare, skuldkonsulter, chefer - alla dessa personer kan ha mycket att vinna om du gör ett finansiellt beslut eller ett annat. Detta betyder inte att alla försöker lura dig - bara att du bör tänka två gånger innan du tar någons råd.

Viktigast av allt, se upp för "skuldhjälp" bedrägerier. Det finns tusentals människor som är villiga att sätta dig ännu mer i skuld genom att erbjuda dig "tjänster" som skuldavskrivning och lättnad. De kommer exempelvis försöka lura dig med att kunna ringa rätt personer för att få din skuld avskriven. Tyvärr är allt det en lögn.

Rätt tankesätt

 

Att komma ur skuld är främst psykologiskt och kräver att man har en fullständig brytning med sitt förflutna. Utgiftvanor, val av livsstil, budget - det måste förändras.

Detta betyder inte att du nödvändigtvis ska uppoffra och beröva dig på allt gott. Målet för en skuldfri resan är att ta dig dit. När du är fri från skuld, kan du komma tillbaka till en ganska "normal" livsstil, så länge det bygger inte på för mycket kredit igen.


Som Miljardären Henry Ford sa:

"Oavsett om du tror att du kan, eller inte tror att du kan - så har du rätt."

Kan jag bli skuldfri Snabbt?
Tyvärr finns det tusentals människor som är beredda att slita dig i stycken och ta din sista slant ... eller tom. sätta dig djupare i skuld. Dessa personer kommer att göra stora påståenden som "vi kan halvera din skuld." Lyssna inte på dem. De är bokstavligen talat ute efter dig och dina pengar.

De enda verkliga möjligheter att bli skuldfria snabbt listas i sidorna som länkas till ovan. Känn dig fri att bläddra igenom dem och ta all tid du behöver. Låt informationen sjunka in - grunderna är alltid den viktigaste informationen som du kan få innan en stor uppgift.

En av de få vettiga skulderna som man kan ha är bostadslån. Och om man tar ett sådant lån så är det viktigt att man väljer rätt bank så att man får de bästa möjliga förmånerna och den absolut billigaste räntan

Spara pengar kategorier