Det finns bara 3 sätt att spara pengar

 

Finns det verkligen bara tre sätt att spara pengar? Absolut - även om det finns tusentals tips och tricks så finns det fortfarande bara tre grundläggande principer bakom varje sätt att spara pengar:

 1. Skära ned på kostnaderna. Spendera mindre, ge upp något, nöja sig med lite mindre.
  Ge upp komfort mot mer pengar.
 2. Öka effektiviteten. Hitta saker som du slösar pengar på och göra vissa ändringar.
  Ge upp onödiga utgifter mot mer pengar.
 3. Få bättre villkor. Leta rabatter, köpa billigare varor, använda kuponger.
  Handla mer ekonomiskt.

Denna artikel kommer att guida dig genom de tre principerna för spara pengar så att du enkelt ska kunna urskilja och upptäcka ditt eget sätt att minska kostnader och spara mer pengar.

 

1. Spara pengar genom att skära ned på kostnaderna

Ett av de vanligaste sätten att skära ned på utgifterna är att sänka livsstandarden. Hitta tillfredställelse i att få mindre, hitta något som du inte behöver och ta bort det från din livsstil. Helt enkelt nöja sig med mindra. Det är de mest obekväma sättet att spara pengar men att ta bort saker från din livsstil är också det mest bombsäkra sättet att snabbt se resultat.

Vad du behöver kontra vad du vill ha

En av effekterna av att leva i en rikt samhälle är att gränsen mellan vad vi behöver för att överleva och vad som är lyx är ganska suddig. För att börja skära ned måste du dela upp alla dina utgifter i följande två läger:

 • Nödvändiga kostnader: Om dessa pengar inte används på detta specifika sättet så kommer din hälsa att påverkas på något plan - vare sig på kort eller lång sikt. Exempelvis: livsmedel, kranvatten, bostad, försäkringar, transport etc.
 • Lyx kostnader: Om dessa pengar inte används på detta specifika sätt så påverkar det inte din hälsa på någon nivå. Exempelvis: nya kläder, ny bil, kabel-TV, internet, biobiljetter, kaffe latte, massage etc.


Det är naturligtvis inget fel med att spendera pengar på vad du vil ha. Men om du inte har en oändlig mängd pengar så klarar din budget bara en viss summas påfrästningar. Det betyder att någon gång måste du välja vad du vill ha och inte vill ha.

Vad man ska plocka bort först

Som vi nämnde ovan så måste du göra budgetval någon gång. För varje ny utgift måste någonting annat undvaras.

Det mest organiserade sättetet att räkna ut vad du ska spendera dina pengar på är att föra register över alla kostnader som gjorts för en hel månad. Lägg till varje objekt som kostat pengar på listan. Ta sen och organisera alla kostnader efter betydelse. Det som är sist på listan är nästa sak du kan skära ner på.

Naturligtvis är detta inte det enda sättet att spara pengar. Du kan faktiskt öka dina besparingar utan att behöva ge upp något. Följande beskrivning visar hur du kan spara pengar genom att öka din effektivitet.

2. Spara pengar genom att öka effektiviteten

När ett företag bestämmer sig för att skära ner på kostnader är detta den viktigaste metoden. Företagen fokuserar på att öka effektiviteten för att öka inkomsterna. Men detta handlar inte bara om företag. Det är en grundläggande princip du själv också kan använda. Hitta ett sätt som du gör av med pengar på ett ineffektivt sätt och hitta ett sätt att få samma förmån på ett annat, billigare sätt.

En av de populäraste metoderna just nu är att köpa ett bränslesnålare fordon. En förändring som kan spara dig tusentals kronor varje år.

Ett annat exempel är Kabel-TV vs Internet. De flesta stora tv-kanaler visar fulla episoder av tv-serierna på nätet - gratis. Detta i kombination med att bara hyra filmer att titta på kan erbjuda ett komplett alternativ till kabeltv. Jag tog själv det här beslutet för flera månader sedan och avslutade mitt kabeltv abonnemang - jag har inte ångrat det eller missat en show sedan dess.

3. Spara pengar genom bättre villkor

Det här är min favoritmetod eftersom den är så tillfredställande. Hitta ett sätt att sänka dina kostnader utan att ge upp något eller ändra något för att skapa effektivitet. Konkurrensen driver ständigt företag att tillhandahålla samma tjänst / produkt som sina konkurrenter, bara med ett mervärde och/eller billigare. Dessa "priskrig" är perfekt för dig som konsument. Men det gäller att planera lite så du får maximal nytta.

Fyra tips för att få bra deals:

 1. Handla online
  Webbutikerna har oftast mycket lägre priser. Det är eftersom de inte behöver betala en hög hyra, lön till försäljare och övriga utgifter- deras kostnader är mycket mindre. Detta innebär att de kan erbjuda samma produkt för mindre pris jämfört med flesta större "riktiga" butiker.

 2. Spara på lång sikt
  Även om detta gör "ont" i din budget först så kommer de långsiktiga effekterna bli mycket, mycket bättre. Hellre än att du köper det billigaste möjliga så ska du satsa på kvalitet om det är något du som du använder ofta. Se till att köpa den mest tillförlitliga produkten. En produkt som bara behöver bytas en gång per årtionde är nästan alltid "billigare" än något som måste bytas ut varje år eller varannan. Tänka långsiktigt.

 3. Kolla alltid reklambladen
  Det finns mycket pengar att spara om man går igenom rabatter och erbjudanden som finns i reklambladen. Så se nu till att ta bort "ej reklam" skylten från din brevlåda.

 4. Rabattkoder
  När du köper något på nätet och ser en ruta där du kan skriva i "rabattkod", se till att öppna ett annat fönster och göra en snabb sökning för att se om det finns med på google. Vanligtvis finns det "internet kuponger" som kan hjälpa dig spara upp till 20% på bara 3 minuters googlande.

 

Slutsats

Du kan hitta dina egna sätt att spara pengar genom att hålla ett öppet öga och komma ihåg de tre grundläggande principerna bakom att spara pengar:

 1. Skära ned på kostnaderna. Spendera mindre, ge upp något, nöja sig med lite mindre.
  Ge upp komfort mot mer pengar.
 2. Öka effektiviteten. Hitta saker som du slösar pengar på och göra vissa ändringar.
  Ge upp onödiga utgifter.
 3. Få bättre villkor. Leta rabatter, köpa billigare, använda kuponger. Handla mer ekonomiskt.

 

Detta är bara början för att spara pengar och vi kommer att tala om både idéer och koncept för sparsamhet och hitta erbjudanden, liksom snabba tips för att spara lite pengar. Det kommer fler artiklar med tiden så titta in igen för uppdateringar. :)

Spara pengar kategorier